Over Gegidst bezoek aan Train World ( Spoorwegmuseum in Schaarbeek)

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 feb

Gegidst bezoek aan Train World ( Spoorwegmuseum in Schaarbeek)

Spoorwegmuseum, Museum of galerij, Pr. Elisabethplein 5, Schaarbeek (Brussel)

Op zondag 11 februari 2024 verzamelen we samen op het Martelarenplein te Leuven (voor het station NMBS) om 12u45. We nemen de trein naar Schaarbeek om 13u11 zodat we rond 14u aan het bezoek kunnen beginnen. De rondleiding duurt ongeveer 2 uren.

Na het bezoek sluiten we af met een drankje en nemen we de trein terug Leuven.

zondag 11 februari 2024 van 13:00 uur tot 19:00 uur

Train World is een plek waar vele schatten gekoesterd worden; van de oudste stoomlocomotief in België, de "Pays de Waes", tot de "type 12", de gestroomlijnde stoomlocomotief die in 1939 alle snelheidsrecords brak. Laat je onderdompelen in de wereld van de reizigern van de 19de-eeuwse arbeider op weg naar de fabriek tot de zakenman die met TEE van de ene naar de andere Europese bestemming reist.

Weet jij hoe de seinen werken, hoe een trein stopt en waarom het wielstel van een wagon op het spoor blijft? Je komt het allemaal te weten.

Interesse? U reist mee na reservatie en betaling van € 30 (<18 jaar : €15 en <12 jaar: gratis) op BE35 7343 0904 4837 van Davidsfonds Bierbeek.

Wij kopen uw ticket.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Geschiedenis & Erfgoed1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2